West Coast Big Band feat. Philip Catherine & Bert Joris

Rotterdam

De Doelen

20:15

West Coast Big Band feat. Philip Catherine & Bert Joris
"Neighbours Meeting Colours"

De al 40 jaar actieve, in Den Haag gevestigde West Coast Big Band haalt twee Belgische jazzgiganten naar Nederland voor het project Neighbours Meeting Colours, geïnspireerd op het album Meeting Colours van het Brussels Jazz Orchestra. Gitarist Philip Catherine tekende voor de kleurrijk gelaagde, melodische composities en trompettist Bert Joris voor de prachtige arrangementen. De twee hoofdrolspelers, die beiden hebben samengewerkt met hun legendarische landgenoot Toots Thielemans, staan nu opnieuw centraal.

Al sinds de jaren 60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazz, niet alleen vanwege zijn soepele, vingervlugge gitaarspel, maar ook vanwege zijn hechte samenspel, zijn pure klankkleur en zijn lyrische composities. Hij werkte samen met grootheden als Chet Baker, Tom Harrell, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon en Charles Mingus.

Als solotrompettist, arrangeur en componist heeft Bert Joris een indrukwekkende staat van dienst. Zijn spel wordt gekarakteriseerd door vloeiende muzikale lijnen, waarin hij niet schuwt risico’s te nemen. Vanaf 1992 bestaat een regelmatige samenwerking met Philip Catherine. Hij speelde daarnaast samen met Joe Lovano, Lee Konitz, Woody Shaw, Hank Jones en vele anderen.

Venue Details

Schouwburgplein 50
Rotterdam, 3012 CL
010 217 1717