ALLDUTCH a dozen dutch originals

Artist
West Coast Big Band
Released
2004
Genre
Jazz
 1. -:-- / 6:11
 2. -:-- / 6:16
 3. -:-- / 6:12
 4. -:-- / 5:03
 5. -:-- / 3:59
 6. -:-- / 6:00
 7. -:-- / 4:22
 8. -:-- / 7:52
 9. -:-- / 3:33
 10. -:-- / 5:56
 11. -:-- / 6:45
 12. -:-- / 4:58
Introductie

Bij een verjaardag hoort een cadeau. Dat bedachten de leden van de WEST COAST BIG BAND uit Voorburg toen zij het 25-jarig jubileum van de band in het seizoen 2003-2004 naderbij zagen komen. Maar in plaats van te wachten op gulle gevers, besloot de band zelf met een cadeau te komen. Een cadeau van de WEST COAST BIG BAND aan collega-bigbands in Nederland. Aan al die beginnende en gevorderde amateurmuzikanten – soms aangevuld met professionele vakbroeders – die wekelijks in bandverband hun passie voor deze vorm van jazzmuziek uitleven. Een cadeau in de vorm van een grootschalig bigbandproject, met als doel nieuwe bigband-arrangementen, gebaseerd op werken van jonge Nederlandse componisten, aan het bestaande bigband-repertoire toe te voegen.
Deze CD is een belangrijk onderdeel van dit project. De twaalf stukken op ALL DUTCH, a dozen Dutch originals, zijn gearrangeerd door Johan Plomp, voormalig bandleider van de WEST COAST BIG BAND. De twaalf arrangementen variëren in moeilijkheidsgraad. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich laten inspireren door twaalf spetterende, maar soms ook moody bigbandstukken die op deze CD zijn samengebracht.
And what’s more … de WEST COAST BIG BAND heeft er alle vertrouwen in dat deze CD – na dienst te hebben gedaan als demo – ook zijn weg zal weten te vinden naar menige jazzcollectie, om later op de avond, en wellicht onder het genot van een goed glas, in de CD-speler geschoven te worden.